divendres, 5 de maig del 2017

Immaculada Concepció (Gavà). Jocs Florals - 5è de Primària

LA LLEGENDA DE SANT JORDI 5è A
Hi havia una vegada un petit poble on vivia un rei, una reina, la seva filla, tots els habitants del poble i un ferotge drac.
Durant tots els dies li donaven un animal perquè se'l mengés el drac,va arribar el dia en el que es va menjar tots els animals del poblat.
Com no quedaven més animals,van decidir fer un sorteig per veure qui seria la pròxima víctima del drac : tot el poblat va assistir incluint a la família reial.
El primer sorteig del matí,va ser la princessa .Tot el poble estava disgustat, sobretot la família reial.
El dia del sacrifici,el drac observava la princessa perquè se la volia menjar. De cop,va aparèixer un cavaller anomenat Jordi amb un escut, una espasa i una llança. Va véncer al drac i la princessa va ser salvada per l'honest cavaller que va arriscar la seva vida per salvar a la princessa,i de la sang del drac van sortir rosses vermelles. El cavaller li va donar una rosa a la princessa i li va demanar matrimoni.
I van ser molt feliços





LA LLEGENDA DE SANT JORDI 5è B
Al poble de Montblanc va arribar un drac molt gran. El drac s' alimentava d' ovelles i perseguia les donzelles.
Quan les ovelles es van acabar ,els vilatans van decidir fer una rifa per veure a quina donzella li tocava ser el menjar.
Un dia a la filla del rei li va tocar ser l'esmorzar del gran drac.
Cap al cau tota sola va marxar mentre el rei plorava desconsolat.
Però un cavaller molt valent amb espasa,llança i casc va arribar per defensar la princesa.
Sant Jordi és el cavaller que s'enfronta al drac podent i amb un cop afortunat el deixa molt malparat.
La llança ha anat al cor i el drac es queda ben mort.
En caure la sang a terra surten rosses a terra.



LA LLEGENDA DE SANT JORDI 5èC
Fa molt i molt de temps , el poblet de Montblanc era atacat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar , volar i nedar,i tenia un alè tant podent , que des de molt lluny amb la seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els que els respiraven.
I els habitants del poble Montblanc estaven tant asustats que li donaven les ovelles perquè el drac mengés les ovelles i no pas els habitants.I un dia les ovelles es van acabar i van fer un sorteig per veure la persona que havia de ser menjada pel drac.El dia del sorteig, el rei va agafar un paperet i el va llegir, i li va tocar a la seva filla, que era la princesa. El rei es va posar trist.El dia següent la princesa es va presentar davant del drac.I quan el drac la va agafar per menjar-se-la va aparèixer un jove cavaller damunt d'un cavall blanc i va enfrontar-se amb el drac i el va matar.I de la sang del drac va sortir una Rosa de color vermell i el cavaller li va donar a la princesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada